Havelaar de Musical vormt de afsluiting van de Fairtrade week in Meppel

Havelaar de Musical Aangeleverde foto

Tijdens de fairtrade week van zaterdag 29 oktober tot en met 6 november vragen de Werkgroep Fairtrade Meppel, de Wereldwinkel, CSG Dingstede en de Oecumenische Gemeente Meppel gezamenlijk aandacht voor eerlijke handel. Als afsluiting van de week wordt op donderdag 10 november ‘Havelaar de Musical’ gespeeld bij CSG Dingstede in Meppel.

In de middag is er een voorstelling speciaal voor de leerlingen. ‘s Avonds is iedereen van harte welkom om deze voorstelling te zien.

Leden van de Nederlandse Musical Academie voeren de toeschouwer mee naar het Nederlands-Indië van het begin van de negentiende eeuw. Naar het verhaal van Multatuli’s bekendste boek Max Havelaar worden in Havelaar de Musical de koloniale misstanden in Nederlands-Indië op beeldende wijze beschreven. Een verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelde in een land hier ver vandaan maar waarvan de thema’s nog altijd herkenbaar en actueel zijn. De cast bestaat uit drie jonge semiprofs.

Thema’s ook nu nog actueel

Kinderarbeid, ontbreken van goede arbeidsomstandigheden en een onderbetaling zijn ook in onze tijd nog actueel. De Werkgroep Fairtrade Meppel, de Wereldwinkel, CSG Dingstede en de Oecumenische Gemeente Meppel doen allemaal mee in de campagne om hier en nu bij te dragen aan goede arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en scholing voor iedereen.

Kaarten

De avondvoorstelling begint om 19.30. Vanaf 19.10 is de zaal open. De voorstelling wordt gespeeld bij CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13 in Meppel. Kaarten kunt u voor 3 euro kopen bij boekhandel Riemer Barth, Woldstraat 5 in Meppel. Het is fijn als u deze contant kunt afrekenen. Na afloop van de voorstelling staat voor iedereen een kopje fairtrade koffie of thee klaar.

Meer informatie is te vinden op de website van Bewust in de regio Meppel onder activiteiten.

Nieuws

menu