Helaas, je vindt de taart van Manon Kuiters uit Meppel straks niet bij de Hema. 'Maar ik ben wel een ervaring rijker'

Voor Manon Kuiters uit Meppel was het gisteren een spannende dag. Ze mocht afreizen naar Amsterdam voor de grote finale van de taartenbakwedstrijd van de Hema. Deze wedstrijd werd gehouden in het kader van het 95-jarig bestaan van de winkel. Manon viel niet in de prijzen.

Deze taart bracht Manon Kuiters in de strijd.

Deze taart bracht Manon Kuiters in de strijd. Aangeleverde foto

„Het was een hele leuke dag. Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik ben wel een ervaring rijker”, blikt ze terug. Maar liefst 800 mensen schreven zich in en tijdens de voorrondes rolden hier 30 finalisten uit. Een van hen was Manon Kuiters. „Het zou toch wel heel erg leuk zijn als mijn taart straks wordt opgenomen in het assortiment. Dat is wel een superprijs! Ik ben al een paar weken bezig het recept te finetunen en ik ben heel benieuwd wat de jury ervan vindt”, vertelde ze voor aanvang.

Allemansvriend

Manon was in de race met een toffe(e) witte chocolade bananentaart met honeycomb. „Bij het samenstellen van het recept heb ik vooral goed naar het bestaande assortiment gekeken. Wat vind ik dat er nog mist? Zo ben ik op dit idee gekomen, want wie houdt er nu niet van de combinatie banaan-chocola-karamel. Een echte allemansvriend, die dus niet mag ontbreken bij de Hema”, vindt ze.

Manon Kuiters vindt bakken al heel erg lang leuk om te doen, maar in de coronaperiode werd het wat serieuzer. „Het was ook leuk om familie en vrienden te verrassen in de lockdownperiodes. Dan ging ik overladen met verschillende lekkernijen langs de deuren. Daarnaast leek het me leuk om het bakken te combineren met m’n liefde voor mode en servies, dus ik post nu regelmatig baksels met een bijpassende outfit op mijn Instagramaccount @manonkuiters”.

Geboren zoetekauw

„Ik probeer graag nieuwe dingen en experimenteer daar graag mee. Zoete dingen zijn mijn favoriet als geboren zoetekauw. Voor mijn ‘millionaires shortbread’ mag ik mijn vrienden wakker maken, dus ik denk dat dat wel een van mijn specialiteiten is!”