Henk Boerwinkel Cultuurprijs gaat naar Beeldenpark De Havixhorst. 'Met recht de Parel van Drenthe. Een monument voor Meppel met landelijke uitstraling'

Beeldenpark De Havixhorst heeft de Henk Boerwinkel Cultuurprijs 2021 gewonnen. Daarmee werd de viering van het 20-jarig bestaan tot grote verrassing van bestuur, vrijwilligers en Gouden Vrienden extra luister bijgezet.

Henk Boerwinkel overhandigt een lino van zijn hand aan voorzitter Leila de Vos van Steenwijk van het bestuur van het Beeldenpark De Havixhorst.

Henk Boerwinkel overhandigt een lino van zijn hand aan voorzitter Leila de Vos van Steenwijk van het bestuur van het Beeldenpark De Havixhorst. Foto: Daan Prest

In de afgelopen twee decennia is het Beeldenpark uitgegroeid tot de belangrijkste exposant van de Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst vanaf het begin van de twintigste eeuw tot heden, aldus woordvoerder Henrico ten Brink van het Boerwinkelcomité. Volgens hem raak je in het Beeldenpark „in hoger sferen door de prachtige en kunstzinnige beelden in een sprookjesachtige ambiance. Met recht de Parel van Drenthe.”

Nieuws

menu