Herken jij de tien melodieën van het carillon? Doe op zaterdag 8 oktober mee aan de wedstrijd

Mannes Hofsink zorgt hoog in de Meppeler toren voor een positief stadsgeluid. Streekredactie / Eelco Kuiken

Tijdens het festival Mariakerk Meppel speelt is er een belangrijke rol weggelegd voor de Meppeler Toren, of beter gezegd voor het carillon. Op zaterdag 8 oktober speelt stadsbeiaardier Mannes Hofsink tien bekende melodieën. Maar welke melodieën zijn dat? Doe meer aan de wedstrijd.

Nu al zijn al elk kwartier twee fragmenten uit de Mariavespers te horen op zaterdagavond, en twee fragmenten uit de Bachcantate op zondagmiddag tijdens de cantatedienst.

Op zaterdagmiddag 8 oktober is het tijd voor een wedstrijd. Dan mag stadsbeiaardier Mannes Hofsink, helemaal los gaan en Meppel laten overstromen met klokgelui. Tussen 16 uur en 16.30 uur speelt Hofsink tien bekende melodieën. Welke melodieën zijn dat? Wie de meeste melodieën én hun zanger of band goed geraden heeft ontvangt een leuke prijs, een ticket voor Puppet International of een heerlijk pakket van Bakkerij Nijstad.

Uiteraard zullen op zaterdagmiddag op het Kerkplein formulieren worden uitgedeeld om de goede oplossingen in te vullen. Maar de formulieren zijn nu ook al te downloaden via de website www.mariakerkmeppelspeelt.nl De uitslag van de wedstrijd is uiterlijk om 17 uur in de Grote of Mariakerk.

Kaarten voor het festival zijn via de website en bij Riemer Barth te verkrijgen.

Nieuws

menu