Het 'Boombos' heet voortaan Mandenmakerspark. Prijsvraag levert nieuwe naam op voor nieuw park in de wijk Nieuwveense Landen in Meppel

Bettie van Es-Klaver bedacht de nieuwe naam en kreeg uit handen van wethouder Van Ulzen haar prijs uitgereikt. Aangeleverde foto

Meppel is een nieuw park rijker: het Mandenmakerspark. Dat wordt de naam van een nieuw aan te leggen park in de wijk Nieuwveense Landen, zo heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag 31 januari besloten.

Voor de naam van het park, dat met de inbreng van omwonenden en leerlingen van het Technasium Dingstede is vormgegeven, was een prijsvraag uitgeschreven. Uit meer dan 100 inzendingen is de naam Mandenmakerspark gekozen. Bettie van Es-Klaver bedacht de nieuwe naam en kreeg uit handen van wethouder Van Ulzen haar prijs uitgereikt.

„Nee, deze naam verwijst niet naar een bekende keukenboer, maar naar het ambachtsverleden van onze stad”, lacht wethouder Van Ulzen. „Mevrouw Van Es-Klaver had zich goed verdiept in de geschiedenis van het gebied, waar langs de slootkanten twijgwilg werd geteeld dat jaarlijks werd verkocht aan de Meppeler mandenmakers.” In de wijk Nieuwveense Landen verwijzen diverse straatnamen naar het handels- en ambachtsverleden van de stad. Daar sluit dit park nu mooi bij aan.

Prijsvraag

‘Boombos’ was de projectnaam voor dit park, omdat het bedrijf Boom B.V. het initiatief had genomen voor de ontwikkeling ervan. In september en oktober 2022 konden inwoners suggesties voor de naam van het park inzenden. Ruim 100 inzendingen met suggesties voor een nieuwe naam kwamen bij de gemeente binnen. Mevrouw Van Es- Klaver was blij verrast toen ze het bericht kreeg van de gemeente. Haar inzending leverde haar naast een mooie bos bloemen, een Meppelpas op ter waarde van 50 euro.

Vorige week is de aannemer gestart met de grondwerkzaamheden voor de aanleg van het park. Het bedrijf Boom B.V., laboratoriumleverancier uit Meppel, heeft ter gelegenheid van haar 125 jarig jubileum een behoorlijk aantal bomen en jonge aanplant namens haar klanten gedoneerd. Ook de provincie Drenthe draagt bij met een subsidie waarmee extra bomen worden aangeplant. Dankzij hen en de inzet van Landschapsbeheer Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe ligt er in het voorjaar een nieuw park.

Nieuws

menu