Het Drukkerijmuseum in Meppel heropent met uitgestelde expositie. Bestuur en vrijwilligers zitten niet bij de pakken neer

Het Drukkerijmuseum heropent met uitgestelde expositie. Foto: Wim Goedhart

Het Drukkerijmuseum in Meppel opent dinsdag 8 juni haar deuren weer na de gedwongen sluiting door corona. Een van de uitgestelde exposities, Meppel drukkersstad in oorlogstijd, is vanaf dan te zien.

Geruime tijd waren de deuren van het Drukkerijmuseum gesloten. Het kostte het museum zo’n 7000 bezoeker in het afgelopen coronajaar. Maar bestuur en vrijwilligers zitten niet bij de pakken neer. Ze zijn blij dat het museum weer open mag.

De vrijwilligers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de expositie Meppel drukkersstad in oorlogstijd in te richten. Een expositie die al eerder gereed stond, want vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Door de coronapandemie werd de expositie afgebroken. De tentoonstelling bevat unieke exemplaren van de Oranjebond en uitgaven van het clandestiene dagblad Trouw .

Collectie uitgebreid

Bezoekers van het Drukkerijmuseum wacht een verrassing, want de collectie van het museum is in de coronaperiode flink uitgebreid. Zo heeft het museum twee persen, daterend uit 1850, in handen gekregen. Tevens heeft het museum stansen van letters gedoneerd gekregen van kunstenaar en graficus Ewald Spieker uit Amsterdam.

Nieuws

menu