'Het Vledder is een grootschalige kruideniershoek' | serie Meppelerdiep

In de serie Meppelerdiep speelt nostalgie een prominente rol. Actuele gebeurtenissen worden geplaatst tegen het decor van het verleden. Met foto’s van toen en nu. Vandaag: Makelaar Jan Meijer gaat met pensioen en analyseert de binnenstad.

Jan Meijer, makelaar en oud-voorzitter van de Meppeler Handelsvereniging, op het Prinsenplein dat momenteel op de schop wordt genomen.

Jan Meijer, makelaar en oud-voorzitter van de Meppeler Handelsvereniging, op het Prinsenplein dat momenteel op de schop wordt genomen. Foto: Daan Prest

Jan Meijer (65) is teruggetreden als makelaar bij Boelens Jorritsma. Zijn naaste collega’s Erik Niezen en Chiel Tamsma zetten de makelaardij voort. Meijer kwam in 1987 het toenmalige team versterken. Daarnaast was hij gedurende tien jaar voorzitter van de Meppeler Handelsvereniging. Hij heeft de vele veranderingen en ontwikkelingen in de binnenstad van nabij gevolgd en er vanwege zijn functies mede zijn stempel op gedrukt. De winkelcentra Keyserstroom (aan de Kruisstraat) en De Swaenenborgh (aan de Grote Oever) zitten in de portefeuille van Boelens Jorritsma.

Winkelcentra