Het gaat heel warm worden tijdens de tweede Donderdag Meppeldag. Organisatie treft maatregelen

Ook de eerste Donderdag Meppeldag vond plaats in de zon. Foto: Leo de Harder

De tweede Donderdag Meppeldag gaat deze week plaatsvinden met tropische temperaturen. Het kwik kan donderdag in Meppel tot 31 graden oplopen. De organisatie van Donderdag Meppeldag heeft maatregelen genomen om te zorgen dat bezoekers en vrijwilligers de dag goed doorkomen.

Er is voor de vrijwilligers extra water geregeld. Ook zullen er ijsjes zijn. Dit vertelt Bianca Mars van het bestuur van Donderdag Meppeldag. De kinderen kunnen donderdag weer knutselen in de middag. Voor de jonge bezoekers zijn er parasols geregeld die bij de knutseltafels komen te staan.

„Bij de toiletten kunnen alle bezoekers gratis water halen, zodat ze goed gehydrateerd blijven”, zegt Mars. Daarnaast gaat ze ervan uit dat de horeca ook genoeg schaduw biedt voor de bezoekers van de terrassen.

Op deze manier moet de tweede Donderdag Meppeldag weer een succes worden. Mars: „De veiligheid van de bezoekers staat voorop. Dat is het belangrijkste. Als dat goed is geregeld, wordt het weer een mooie dag.” Het thema van deze Meppeldag is ‘Meppel goes USA.’

Nieuws

menu