Plamedie Snijder (17) uit Meppel doet eindexamen vmbo basis. 'Het is best jammer dat sommige leerlingen al bijna klaar zijn, terwijl ik zelf nog moet beginnen'

Plamedie Snijder, Stad & Esch Meppel. Foto: Aangeleverde foto

Plamedie Snijder (17) uit Meppel doet eindexamen vmbo basis op Stad & Esch in Meppel. Waar veel leerlingen al de helft van hun examens gehad hebben, zit zij nog in de voorbereidende fase. Op 31 mei is het zover: het eerste examen. Lees hier hoe zij deze periode ervaart.

„Ik ben online veel oude examens aan het maken. Ook volg ik momenteel examentrainingen. Ik heb me ingeschreven voor die van wiskunde, omdat ik dat een lastig vak vind. Daarnaast volg ik ook de examentraining van natuurkunde, deze is verplicht. We hebben namelijk een lange tijd geen les gehad en we pakken nu alles weer op. Ik vind het best jammer dat sommige leerlingen al bijna klaar zijn met de examens, terwijl ik zelf nog moet beginnen. Anderzijds brengt het ook voordelen met zich mee, ik heb meer tijd om te leren en om mezelf goed voor te bereiden. Dat is dan wel weer fijn. Ik leer een paar uurtjes per dag en heb nog genoeg vrije tijd over om te werken en om te gaan skateboarden. Wel neemt de spanning steeds meer toe, ik doe daarom net alsof de examens niet bestaan en ik hoop heel erg dat ik in één keer ga slagen.”

Nieuws

menu