Het is weer de tijd van eindmusicals. Het Kompas in Meppel wijkt voor de tweede keer uit naar Schouwburg Ogterop. 'Een feestje'

Stralende kopjes op het podium. Aangeleverde foto

De laatste schoolweken, tijd voor de musicals van groep 8. Kindcentrum Het Kompas in Meppel week hiervoor op 30 juni uit naar Schouwburg Ogterop. In verband met de pandemie besloot de school de eindmusical niet meer in school te houden, maar in een echt theater.

Het Kompas kijkt terug op een zeer geslaagde avond die mogelijk gemaakt is in samenwerking met Ogterop en Scala. „Het was een geweldig feest, wat mooi om de kinderen zo te zien stralen en wat fijn dat dit in een echte schouwburg kan, dat heeft net even wat meer”. Trots en dankbaar spraken ouders na afloop deze zinnen uit.

Feestje

André Posthuma van schouwburg Ogterop vertelt dat dit de tweede keer is dat de samenwerking heeft geresulteerd in een aantal mooie uitvoeringen. „We hebben het vorig jaar al een feestje gevonden en dat was het nu weer”. „Wij zijn vooral blij dat deze samenwerking het mogelijk maakt dat iedere leerling tenminste één keer in zijn of haar basisschoolleven in een echt theater op een echt podium staat”, aldus directeur Hans Blenkers. “We hebben een van de grote nadelen van de pandemie omgebogen tot een mooi voordeel. Het plan is om dit vanaf nu jaarlijks te doen.”

Nieuws

menu