Het kan weer: plaatsnemen in de kappersstoel en genieten van een beautybehandeling

'Eindelijk weer open!' Silvia Altena kan haar geluk niet op dat haar zaak sinds vandaag weer open is, dankzij versoepelingen van de coronamaatregelen. Foto: Martijn Bijzitter

„Eindelijk weer open!" De blijdschap is groot bij Silvia Altena. Hair & Beautysalon Silvia in Meppel ontving vanmorgen weer klanten. Dankzij versoepelingen van de coronamaatregelen mogen kappers en andere contactberoepen vanaf woensdag weer aan de slag.

„Wij hadden nooit gedacht dat wij (weer) moesten sluiten. De drukte voor de kerstdagen stond al gepland. Alles moest worden afgebeld, wat een drama! De grote vraag is dan hoe lang de sluiting duurt. Wij zaten met smart te wachten om te horen wanneer wij weer open mochten.”

Nadat bekend werd dat kapsalons op 3 maart weer open mochten, was de vreugde groot. „Via telefoon, appberichtjes en de mail werden we overspoeld met de vraag ‘Kan ik een afspraak maken?’. We hebben nu een bomvolle agenda en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!” De afgelopen dagen waren ook al druk. „Wij hebben ons de dagen voor de heropening op alles voorbereid: zorgen voor genoeg triage formulieren, mondkapjes, desinfectie pompjes, plexischermen en handschoenen. En we hebben onze luchtcirculatiesysteem in werking gesteld. We werken een-op-een met de klanten, dus zij kunnen veilig en verantwoord komen bij ons voor een kappers- en beautybehandeling.”