'Het menselijk aspect vind ik heel leuk. Ik kan zo genieten van interessante verhalen. Of van unieke bedrijven die dingen maken' | Dagboek van Cleem Janssen van het bedrijf Savot en Nano Quality Care

Cleem Janssen. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Cleem Janssen uit Meppel, 40 jaar oud. Mede-eigenaar van Nano Quality Care B.V. (NQC), Savot (hybride verwarmingssystemen) en proXia examenbureau.

Zondag 4 december

Familietijd! Zondag is samen wakker worden en ontbijten. Met het gezin. Op zondag werken wij niet. De rest van de week staan we ‘aan’. Deze zondag is wel lekker druk. Sinterklaas staat bijna voor de deur. Nog 1 nachtje slapen! We gaan het feest vanzelfsprekend thuis vieren op maandag. Maar ook op school bij onze dochter. Ik ben actief bij de Oudervereniging van de KBO de Plataan, en dus zal ik hier gedeeltelijk ondersteunen. Na het zwemmen in Bad Hesselingen met mijn dochter even de agenda voorbereiden. Komende week staat er veel op de agenda. De diversiteit in de week vind ik het leukste. En dat lukt wel met de verschillende bedrijven. Nadat ik de overleggen heb voorbereid, is het verder op zondag lekker rustig. Even lekker met elkaar!

Maandag 5 december

Hoe leuk is het als je dag begint met het ophalen en wegbrengen van Sinterklaas? In alle vroegte mocht ik de goedheiligman even van A naar B brengen. Vervolgens naar kantoor voor de verschillende opstartoverleggen. Wij hebben verschillende bedrijven, maar onderling werkt iedereen nauw samen. Om die reden hebben we een gezamenlijke opstart op maandag. We beginnen altijd met NQC. Deze week staan er werkplekinspecties en audits op de planning. Voor bouwbedrijven organiseren wij alles als het gaat om de administratieve kant van veilig werken. Wij ondersteunen bij het verkrijgen van verschillende certificaten, zoals VCA, Veiligheidsladder of ISO. Vervolgens ondersteunen we de bedrijven bij het behouden van de certificaten en het verbeteren van de cultuur. We zijn voor een goede relatie net gestart met een de werkzaamheden op project in Utrecht met een doorlooptijd van anderhalf jaar. Hier hebben we de V&G plannen en de verschillende toolboxen voor geschreven. Daarnaast gaan we iedere maand inspecteren hoe de werkzaamheden gaan als het gaat om veiligheid. Nieuw voor ons is dat we tevens alles vastleggen op dit project als het gaat om duurzaamheid. Het gebouw valt onder de BREEAM-certificering. Aansluitend hebben we het overleg over de projecten en logistiek bij Savot. Hier lopen we dit jaar aan tegen de oorlog in Oekraïne. Hierdoor is het lastig om te plannen wanneer wat binnenkomt. Dus lopen we iedere week de planning twee weken vooruit door. Na alles doorgenomen te hebben: Tijd voor vrijwilligerswerk. Even de Sinterklaasversieringen op de basisschool opruimen. Daarna snel naar kantoor om de financiën door te nemen en offertes te versturen voor de verschillende bedrijven.

Dinsdag 6 december

Dinsdag is mijn afspraken dag. Die dag ga ik op pad naar lopende projecten en commerciële afspraken. Vandaag een afspraak om samen met onze Middelbaar Veiligheids Kundige (MVK) een project te bezoeken. Voor een asbestverwijderaar moeten we een project RI&E opstellen. Dit in verband met de saneringstechniek en de risico’s die er op het project zitten als het gaat om andere gevaarlijke stoffen en het feit dat de sanering plaats moet vinden op een fabrieksterrein dat volledig in gebruik is. Samen met de Health en Safety Manager doorlopen we het plan van aanpak. Later, tijdens de werkzaamheden zal een Hoger Veiligheids Kundige aanwezig zijn. De tweede afspraak gaat over het certificeren van een glasbedrijf. Zij hebben ervoor gekozen om alles in een keer op te pakken. ISO en de Veiligheidsladder (SCL). Wij begeleiden en ontwikkelen het handboek en de plannen en bewaken de voortgang.
De laatste afspraak van de dag is bij een bouwbedrijf. Zij willen graag weten of wij iets kunnen doen als het gaat om het opstellen van de V&G plannen en alles wat er aan veilig werken komt kijken in de bouw. Gelukkig kunnen we dat. Al pratende blijkt dat ze bezig zijn met een project waarin een bestaand gebouw, een fabriek waar ik vroeger eens ben geweest voor een asbestverwijdering, wordt getransformeerd naar kantoren. Ik vind het zo gaaf dat ik door Nederland heen kan rijden en kan bedenken: Hier hebben wij ondersteund tijdens de sanering, de bouw of sloop. Of deze woning wordt verwarmd door onze infraroodpanelen.

Binnen onze bedrijven houd ik mij voornamelijk bezig met het commerciële aspect en de opstart van projecten. Daarna wil je mij er niet bij hebben. Gelukkig hebben we een team van mensen die juist dan in hun kracht komen! Ik wist vroeger bij handvaardigheid al: met mijn motoriek kan ik later niets bouwen of maken. Maar op deze manier bijdragen vind ik super leuk!

Woensdag 7 december

Vandaag mag ik voor Savot op pad. Met dit bedrijf bieden we een oplossing om woningen en gebouwen elektrisch te verwarmen. We hebben producten uit Oekraïne. Hier zijn wij de exclusieve importeur in de BeNeLux voor. Daarnaast hebben we allerhande producten. Van vloerverwarming tot plafond. We beginnen vandaag met de opname van een woning. De bewoners hebben een gaskachel en zijn met de huidige gasprijs 56 euro per dag kwijt. Ze hebben ook zonnepanelen. Dus infrarood is een mogelijke oplossing. Ik wil eigenlijk altijd even kijken voordat we een advies geven. 80% van onze projecten komen via partners. Denk aan installateurs en bouwbedrijven. Hiervan ontvangen we altijd een duidelijke omschrijving. Bij particulieren wil ik altijd even kijken. Dit om later teleurstellingen te voorkomen. Daarbij vind ik het menselijke aspect leuk. Ik kom bij zoveel verschillende mensen thuis of op het werk. Tuurlijk is verkopen het doel. Maar ik kan ook zo genieten van interessante verhalen. Of van unieke bedrijven die dingen maken. Na dit overleg naar de volgende opname. Ditmaal voor een installatiebedrijf. Gezamenlijk spreken we alles door en komen tot een advies en oplossing. ’s Middags ben ik op kantoor om daar het papierwerk te doen. En na het avondeten met z’n allen nog even sporten. Fitness in dit geval. Zoals Ronald Goedemondt al zei: na de 40 begint de zwaartekracht echt mee te wegen. Dus ik moet ik aan de sport. Ik vind het heerlijk om te fitnessen. Even oortjes in. En gaan. In het voorjaar en zomer zit ik liever op de racefiets. Het is heerlijk om te bewegen en na een dag met heel veel gesprekken, even niet praten. Gewoon bezig zijn; moe worden! Al moet ik eerlijk zeggen dat de racefiets dit jaar voornamelijk binnen heeft gestaan. Nou ja, het december, het eerste goede voornemen voor volgend jaar is er!

Nieuws

menu