'Het voelt alsof het honderd jaar geleden is'. Horeca in Meppel 'eindelijk' weer open na lockdown | VIDEO

De gehele horeca van Meppel stak zich in kleding van honderd jaar geleden. 

De gehele horeca van Meppel stak zich in kleding van honderd jaar geleden.  Foto: Wilbert Bijzitter

De gehele horeca van Meppel heeft zich dinsdag 25 januari in kledij uit de jaren 20 van de vorige eeuw gestoken. „Zo lang zijn we niet open geweest. Althans, zo voelt het.”

De lockdown van de horeca leek wel een eeuw te duren. Om uiting aan dat gevoel te geven staken de Meppeler horeca-ondernemers zich in kleding van honderd jaar geleden.

De horeca en de cultuursector kunnen onder voorwaarden tot 22.00 uur weer open. Dat is de conclusie van het overleg tussen de betrokken bewindslieden en een aantal experts op het Catshuis, bevestigen bronnen in Den Haag tegen over de NOS .

Voor toegang tot een restaurant of theater zal 3G weer gaan gelden: je moet je vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test. Wie rondloopt moet een mondkapje op. De versoepelingen gaan woensdag 26 januari in.

Maarten van Oosten (Kansel) was één van de horeca-ondernemers die zich in bijzondere kleding had gestoken. De opluchting dat ‘de tent’ weer open kan, is groot. „Gewoon weer lekker aan de gang, iedereen weer even zien en spreken! Ons team is klaar met klussen en schoonmaken. We kunnen gewoon weer doen waar we goed in zijn en leuk vinden. We kijken er naar uit!”