Regionale rode rondjes, landelijke thema's. De provinciale verkiezingen zijn aanstaande. 'Het zou veel meer over regionale onderwerpen mogen gaan. Het zijn per slot van rekening provinciale verkiezingen'

Nederland gaat woensdag naar de stembus. Het gaat om de Provinciale Staten en de waterschappen, maar de provincie wordt weggeblazen door alle problemen die ons land teisteren. Stikstof, asiel, toeslagen, problemen in de zorg en ga zomaar door. Wat gaan de mensen doen? Weten ze waar het over gaat? Een rondje door de winkelstraat. De wolf struint niet alleen door de regio, maar laat zijn kop met tanden ook in het stemhokje zien.

Straatinterviews in Steenwijk over de deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 15 maart 2023.

Marco Korf (56) uit Steenwijk staat bij de pinautomaat. Het apparaat aarzelt, hapert en weigert uiteindelijk dienst. Dat geldt niet voor Marco als het over de verkiezingen gaat. Hij weet zeker dat hij van zijn burgerplicht gebruik gaat maken. „Ik vind stemmen erg belangrijk, ik ga altijd. Dit jaar is het lastig. Ik ben er nog niet zeker van wat het wordt. Ik neig naar de VVD”, glimlacht hij.

Nieuws

menu