Historicus wijlen Jan Poortman uit Meppel schreef een serie artikelen onder de titel ’Geschiedenis van de Oosterboer: ’'In de stad en toch buiten wonen'

In de serie Meppelerdiep speelt nostalgie een prominente rol. Actuele gebeurtenissen worden geplaatst tegen het decor van het verleden. Met foto’s van toen en nu. Vandaag: De grote veranderingen in Oosterboer.

De boerderij, aan de Luzernevlinder, waarin het gezin Korsten/Abbenhues jarenlang heeft gewoond, is omringd door oorspronkelijke boompartijen.

De boerderij, aan de Luzernevlinder, waarin het gezin Korsten/Abbenhues jarenlang heeft gewoond, is omringd door oorspronkelijke boompartijen. Foto: Ondertoon Media

De gemeente Meppel wil de komende jaren extra aandacht besteden aan de wijk Oosterboer. ‘Het is er fijn wonen met groen, winkels en voorzieningen om de hoek’, aldus een recente publicatie in de wijkkrant. De gemeente vindt het belangrijk dat dit in de toekomst zo blijft. „Als we verder vooruitkijken, komen er verschillende veranderingen op de wijk af. De inwoners worden ouder, het klimaat verandert en de overgang naar duurzame energie laat niet lang meer op zich wachten.” Dit vraagt om een actieve wijkaanpak Oosterboer, aldus de gemeente.

Veranderingen

Nieuws

menu