Hoe de muziek bluesliefhebber Nico Starrenburg kan raken: 'Soms kan ik wel huilen, zó mooi' | serie Passie voor Muziek (6)

Zijn winkel aan de Markt in Steenwijk heeft veel weg van een muziekmuseum annex theater. Terwijl de koffie loopt, schuift hij de deur onder een van de vitrines open. Waar je een doos met brillen zou verwachten, staan tientallen elpees. ,,Dit is het theater van de bril in Jugendstil”, zegt hij met een aanstekelijke lach. Nico Starrenburg van Nico Brillen & Lenzen leidt zijn bezoek op enthousiaste wijze door zijn zaak. Naast modieuze brilmonturen veel attributen uit de muziekwereld, een met zorg ingerichte bluestafel, kleding uit de sportwereld, maar ook kunst van Rietveld. Muziek, sport en cultuur. Ze vertellen het verhaal van zijn leven. ,,Dit is mijn theaterzaal, daar is de bar, daar het podium. Elke dag luister ik hier naar muziek. Er staat een muziekinstallatie waar je heel Steenwijk mee wegblaast.”

Nico Starrenburg.

Nico Starrenburg. Foto: Wilbert Bijzitter

,,Ken je dit?’’, vraagt hij, terwijl hij op YouTube een filmpje laat zien van de Engelse zangeres Paloma Faith. “Zij is zó goed. Ik hou van zangeressen die goed kunnen zingen, maar ook entertainen. Kijk dan, luister. Zij is een kruising tussen Adele en Amy Winehouse. Onbegrijpelijk dat bijna niemand in Nederland haar kent.” Hij gaat er eens goed voor zitten met een verse bak koffie. Een nieuw filmpje. Muziek van de band Cigarettes After Sex. ,,Als ik dit hoor, kan ik wel huilen, zó mooi.”

Het begin van een lange, inspirerende reis door de muziekwereld

Nieuws

menu