Hoe ziet Meppel er in de toekomst uit? Gemeente gaat in gesprek met inwoners over de Omgevingsvisie

Hoe ziet Meppel er in de toekomst uit? Dat is de vraag die de gemeente aan inwoners stelt tijdens de online bijeenkomst over de Omgevingsvisie. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners, ondernemers en de gemeente Meppel werpen samen een blik op de toekomst van Meppel.

De gemeente Meppel houdt op woensdagavond 29 september een online bijeenkomst om in gesprek te gaan over de Omgevingsvisie van Meppel. Dit is een belangrijke stap richting de invoering van de Omgevingswet vanaf juli 2022.

‘Tijdens de bijeenkomst kijken we met partners, ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden uit de gemeente naar de toekomst’, laat wethouder Robin van Ulzen weten in een persbericht.

‘Aan de hand van actuele thema’s als verstedelijking, verduurzaming, toekomstbestendig buitengebied, bedrijvigheid en gezonde leefomgeving gaan we met elkaar in gesprek. De kennis van de aanwezigen wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de Omgevingsvisie. Iedereen mag en kan mee doen.’

Visie op leefomgeving

Na de online bijeenkomst vinden er in oktober gesprekken plaats met gemeenteraad en het college van B&W. De uitkomsten van alle gesprekken verwerkt de gemeente in een visie op de fysieke leefomgeving, als eerste richting voor de Omgevingsvisie. Deze visie wordt naar verwachting in december vastgesteld.

In 2022 en 2023 krijgt de Omgevingsvisie verder vorm en komen er meer momenten om mee te praten of te reageren.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de website van de gemeente .

Nieuws

Meest gelezen