Hoeveel drugslabs zitten bij jou in de buurt? Op deze plekken heeft de politie in de laatste jaren drugskeukens opgerold

Achtergrond: het ontplofte drugslab aan de Polderweg in Haule. Inzet: kaart met alle ontdekte drugslabs in Noord-Nederland.

Achtergrond: het ontplofte drugslab aan de Polderweg in Haule. Inzet: kaart met alle ontdekte drugslabs in Noord-Nederland. Foto: Rens Hooyenga, bewerking DVHN

De politie heeft in de eerste helft van 2022 al veel drugslabs opgerold in Noord-Nederland. Vijf, om precies te zijn. Dat zijn er evenveel als in heel 2021. In Haule ontplofte begin deze week een lab, met een dode tot gevolg.

Het jaar 2020 spant de kroon als het gaat om ontdekte drugskeukens. Toen werd op maar liefst 11 plekken in Drenthe, Groningen en Friesland een inval gedaan bij een drugslab. En dan rekenen die cijfers de ‘drugsvilla van Willemsoord’ (net over de grens met Overijssel) nog niet eens mee.

Kijk op de kaart waar in jouw omgeving de drugslabs hebben gezeten

Een aantal invallen leidde tot bijzondere verhalen. Zo bleek de ‘cokemanege’ in Nijeveen de allergrootste cokewasserij die Nederland ooit had gezien. En in Wildervank kwam een drugskok die onder de brandwonden zat op de politie afgerend. Hij wist vervolgens te ontsnappen uit het ziekenhuis.

Kijk (en klik) op de kaart om te zien hoe het zit met de drugslabs in jouw buurt. Waar zaten ze, welke drugs werd er geproduceerd en valt er iets bijzonders over te melden?