Horecaondernemers uit Meppel trekken zaterdag door de stad om van zich te laten horen. 'Als de gasten niet naar ons komen, komen wij wel naar de gasten met een bakkie troost'

Horecaondernemers uit Meppel trekken morgen door de stad om van zich te laten horen. Tussen 11.00 en 14.00 uur bieden ze in het centrum koffie aan om een statement te maken. Ze vinden het onbegrijpelijk dat restaurants en cafés nog steeds niet open mogen.

Binnenstad Meppel in lockdown vanwege corona.

Binnenstad Meppel in lockdown vanwege corona. Foto: Wilbert Bijzitter

„We willen een punt maken. Als winkels veilig open kunnen, begrijp ik niet waarom wij niet veilig open zouden kunnen”, zegt Ronita Bisschop van restaurant De Bourgondiër. „We weten precies wanneer iemand komt, waar hij of zij gaat zitten en we kunnen ook inplannen hoe lang deze gast blijft. Als mensen met de trein naar Zwolle gaan, zitten ze dichter op elkaar. Blijkbaar zijn we nog niet aan de beurt. Maar goed, als de gasten niet naar ons komen, komen wij wel naar de gasten met een bakkie troost! We verkopen niets, we bieden het aan. En als het te druk is, rijden we door.”