Horecaondernemers uit Meppel verscherpen huisregels om drogeren en drugsgebruik in uitgaansgelegenheden tegen te gaan. ‘We moeten onze ogen er niet voor sluiten’

Horecaondernemers uit Meppel verscherpen hun huisregels om drogeren en drugsgebruik in de stad tegen te gaan. Dit gebeurt nadat er in het nachtleven van Meppel in de afgelopen weken meerdere mensen vermoedelijk het slachtoffer zijn geworden van drogeren. Dat blijkt uit verschillende berichten van jonge slachtoffers op sociale media. Bij meerdere uitgaansgelegenheden in het centrum van Meppel zouden, veelal jonge meisjes, onwel zijn geworden.

In het nachtleven van Meppel zijn in de afgelopen weken meerdere meldingen op social media geweest van needle spiking.

In het nachtleven van Meppel zijn in de afgelopen weken meerdere meldingen op social media geweest van needle spiking. Foto: Pixabay

Het zal vooral gaan om drogering waarbij de drug GHB in iemands drankje is gegooid. Of er sprake is van needle spiking, het stiekem gedrogeerd worden met een injectienaald, is moeilijk te achterhalen. De politie Noord-Nederland laat weten dat er een aantal meldingen van mogelijke drogeren met een injectienaald in het noorden van het land bekend is.

„De situatie heeft ons extra getriggerd om strenger te controleren”, zegt Brigitte van Regteren van Stadscafé Oasis en Murphy’s Pub. „Voorheen werd er steekproefsgewijs gefouilleerd bij de pub, dat is nu wel anders. Het is nu vrij standaard geworden. Bezoekers hebben er begrip voor”, legt de eigenaar uit. „Degene die niet gefouilleerd wil worden, heeft waarschijnlijk wat te verbergen. Die persoon hoort dan niet thuis in het uitgaansleven”, aldus Van Regteren. „Er staat altijd beveiliging bij de deur.”

‘Camera’s in onze zaak’

Nieuws

menu