Huberts IJs in Meppel bestaat 100 jaar. Vierde generatie maakt mensen nog altijd blij met ambachtelijk ijs

Meppelers zullen geen uitleg nodig hebben bij de term Huberts IJs. Dat is namelijk al heel wat jaren een begrip hier in de regio. Honderd jaren om precies te zijn. Een bijzonder jubileum voor dit familiebedrijf, waar Constant en Christine van Saltbommel – de vierde generatie – aan het roer staan.

Constant en Christine van Saltbommel.

Constant en Christine van Saltbommel. Foto: Martijn Bijzitter

Van een klein fabriekje aan de Molenstraat, tot een authentiek pand mét brasserie in het centrum van Meppel. Huberts IJs heeft de afgelopen eeuw een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Het begon allemaal met een schipper – opa Jan - die in Italië iets lekkers proefde: ijs! ‘Dat lusten ze in Meppel ook wel’, moet hij gedacht hebben. Hij gooide letterlijk en figuurlijk het roer om en opende zijn eigen fabriek. Zoon Jan nam jaren later de fabriek over en zoon Chris stond met de ijscowagen onder de Meppeler Toren. Toen het karakteristieke pand tegenover zijn ijskar te koop kwam, twijfelde hij niet. Daar zou ‘Huberts IJs’ op de gevel gaan prijken. En zo geschiedde.

Nieuws

Meest gelezen

menu