Huidige directie van schouwburg Ogterop blijft jaar langer aan: corona zorgt voor te veel onzekerheden voor opvolging

Dorien van de Laak vormt samen met Loek Buys de interim-directie van Ogterop. DvhN

Er komt vooralsnog geen nieuwe directeur voor schouwburg Ogterop in Meppel. De gemeente heeft besloten om nog geen opvolger voor Loek Buys en Dorien van de Laak aan te stellen, vanwege het coronavirus. Zij blijven het hele huidige theaterseizoen nog aan als interim-directie.

Buys en Van de Laak vormen sinds maart 2019, na het vertrek van Wybrich Kaastra, de interim-directie. Het was de bedoeling dat ze voor één jaar bleven. In de tussentijd zocht de gemeente naar een opvolger. Op een vacature die de gemeente verspreidde hebben volgens de gemeente ‘vele tientallen’ sollicitanten gemeld.

Te veel onzekerheden

„Het is belangrijk dat de interim-directie nu blijft”, reageert wethouder Henk ten Hulscher. De gemeente wil nog geen nieuwe directeur aanstellen, omdat er nog te veel onzekerheden zijn vanwege de coronacrisis. Zo is het nog niet duidelijk tot wanneer de huidige maatregelen nodig zijn en of dat er nog extra maatregelen nodig zullen zijn.

Vanwege het virus kunnen er nu maar maximaal 100 mensen in de grote zaal terecht. Normaal zijn dat 485. Eerder deze maand begon het theaterseizoen van de schouwburg weer .

Renovatie

Van de Laak en Buys hebben vorig jaar onderzoek gedaan naar een mogelijke verzelfstandiging naar Ogterop. Tijdens dat onderzoek kwamen ze erachter dat er veel mankeert met het gebouw en dat renovatie noodzakelijk is. De gemeente laat momenteel onderzoek doen hoe deze renovatie (15 à 20 miljoen euro) betaald kan worden.

Nieuws

menu