'Ik ben blij onderdeel te mogen zijn van deze groep' | Dagboek Ria van der Veen uit Meppel van de Groene Muggen

Ria van der Veen.

Ria van der Veen. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven, in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Ria van der Veen uit Meppel. Ria is bij de Groene Muggen actief als coördinator van de evenementen en contactpersoon voor de vrijwilligers. Sinds de oprichting is ze bestuurslid. Ze is druk met de stadswandelingen voor nieuwe inwoners, waarvan de tweede 19 november is.

Zaterdag 29 oktober

Vandaag heb ik geen wekker gezet omdat het weekend is. Dit is ook niet echt nodig omdat ik een ochtendmens ben en ik meestal vanzelf wel vroeg wakker word. Ik begin met wat huishoudelijke werkzaamheden. Om 9.30 uur heb ik met mijn dochter afgesproken om even naar Zwolle te gaan shoppen bij Ikea en vervolgens gaan we naar de markt in de binnenstad.

Het liefste zou ik de markt in Meppel ook bezoeken, maar op donderdag werk ik altijd en gaat dat dus niet. Ik kom graag op markten. Even wat boodschapjes doen. Na de markt bezoeken we nog even de winkel van mijn zus, waar we een tasje kopen. Vervolgens weer naar huis, want de middag is gereserveerd voor een ander hobby van mij: voetbal kijken bij Alcides. Voor mij en mijn gezin de mooiste voetbalclub van Meppel.

Alcides is de club waar ik al meer dan 33 jaar bij betrokken ben en verschillende functies heb bekleed. Om 17.00 uur begint de wedstrijd van zaterdag 1 waar mijn zoon in speelt. Het was mooi weer en dan is het dubbel genieten langs de lijn. Na de wedstrijd nog even gezelligheid met (voetbal)vrienden in de overvolle kantine. ‘s Avonds bezoek thuis en gezellig geborreld.

Zondag 30 oktober

Het is zondag en ik heb geen plannen, een mooi excuus om de dag rustig te beginnen. Lekker (eenvoudig) ontbijtje gemaakt en op de bank met een serie die ik al heel lang wil zien, maar het kwam er niet. The Crown……. zo mooi. ’s Middags ben ik op pad geweest met mijn zus. Aan het einde van de middag toch de fiets nog even gepakt om wat van de Halloweensfeer te pakken in de binnenstad. Het is koopzondag en de ondernemers hebben erg hun best gedaan om het gezellig (griezelig) te maken in de stad.

Na het eten nog even de laptop opgestart om de aanmeldingen voor de wandelingen voor nieuwe inwoners te inventariseren en de deelnemers te berichten over de wandeling die op 19 november gepland staat. Dit is de tweede wandeling die wij organiseren. De wandeling is een initiatief van de Gemeente Meppel en de Groene Muggen.

Iedere nieuwe inwoner van Meppel kan zich aanmelden voor deze wandeling door het mooie Meppel. Je leert dan de binnenstad een beetje kennen. Je ziet en spreekt dan ook mede nieuwe bewoners. De organisatie van de wandeling is in handen van de Groene Muggen. De aanmelding kan via de site van de gemeente Meppel. De Groene Muggen zijn de gastheren/ vrouwen van Meppel. Een groep van bijna 40 vrijwilligers die Meppel een warm hart toedraagt. De vrijwilligers zijn inzetbaar als gastheer/vrouw bij alle evenementen in Meppel. Mijn rol bij de Groene Muggen is coördinator van de evenementen en contactpersoon voor de vrijwilligers. Sinds de oprichting ben ik bestuurslid. Een erg leuke taak en dit komt vooral ook omdat het hele leuke club mensen is. Ik ben blij onderdeel te mogen zijn van deze groep.

Maandag 31 oktober

De wekker loopt af om 6.00 uur, mijn werkweek is weer begonnen bij stichting Landstede Groep. Ik vul mijn dagen bij Landstede als management assistente van de Directeur Dienst Onderwijs en van de directeur Concern Control. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Landstede. Om iets voor 7.00 uur stap ik in de auto naar Zwolle, dit is iets eerder dan normaal omdat er veel drukte is op de A28 door de wegwerkzaamheden. Mijn dag is goed gevuld vandaag, het is erg druk op het werk en de dag vliegt voorbij.

Ik ga iets eerder naar huis, omdat er een afsluiting van festival van geluk gepland staat bij Oasis. De stemming is goed, de verschillende organisatoren kijken terug op een succesvolle maand. Het festival van geluk 2022 is amper afgesloten of de ideeën voor 2023 liggen al weer klaar, de organisatoren hebben er zin in om het festival volgend jaar weer te organiseren.

Dinsdag 1 november

Weer vroeg in de auto om op tijd op het werk te zijn, en een drukke dag in het vooruitzicht. We beginnen de dag met een weekstart, waarbij we met collega’s de week doornemen. Vandaag staat er ook een MT en voorbereiding van teamdagen op de agenda. Na een hectische dag om 17.00 uur in de auto gestapt op weg naar huis. ’s Avonds een sessie met een leuk samengesteld team om te brainstormen over DMD 2023 (De Meppeler Dagen).

Ik zit bij dit overleg als vertegenwoordiger vanuit de Groene Muggen. Dit jaar hebben de Groene Muggen de organisatie van DMD op verschillende vlakken ondersteund. Dat is van beide kanten erg goed bevallen en er is gesproken over een eventueel vervolg voor volgend jaar en hoe daar invulling aan te geven.

Woensdag 2 november

Ook vandaag weer vroeg in de auto, op woensdag is het normaal gesproken wat rustiger op de weg. Daar is helaas nu niet zoveel van te merken op A28 bij Staphorst. Het verstand op nul, Qmusic iets harder zetten en accepteren dat het iets langer duurt dan normaal. De werkzaamheden voor vandaag bestaan uit afspraken, planningen maken en andere klusjes. Na het werk mijn vader ophalen, om even gezellig te eten. Daarna nog even naar Steenwijk gereden om een fiets op te halen samen met mijn dochter. De oude fiets van mijn dochter was aan vervanging toe.

Deze avond begin ik de planning 2023 van de stadswandeling voor nieuwe inwoners. Van een collega Groene Mug hoor ik dat de shopochtend dinsdag heel goed verlopen is. De shopochtend organiseren we voor en met verschillende locaties van de Noorderboog voor bewoners. Eén keer in de maand gaan de Groene Muggen met de bewoners van verschillende locaties gezellig de stad in om kleine boodschapjes te doen. Daarna is er koffie met wat lekkers erbij, dit is in samenwerking met de horeca-ondernemers van Meppel.

Past het bij je en lijkt het je leuk om als gastvrouw/gastheer ook een steentje bij te dragen voor Meppel, wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s. www.groenemuggenmeppel.nl