Plamedie Snijder (17) uit Meppel doet eindexamen vmbo basis. 'Ik heb er een goed gevoel over'

Plamedie Snijder, Stad & Esch Meppel. Foto: Aangeleverde foto

Plamedie Snijder (17) uit Meppel doet eindexamen vmbo basis op Stad & Esch in Meppel. Waar veel leerlingen al klaar zijn met hun examens, is zij pas net begonnen. Woensdag 1 juni en donderdag 2 juni maakte zij haar tweede en derde examen: Nederlands en nask, de combinatiemodule natuur- en scheikunde.

„Mijn examen Nederlands ging voor mijn gevoel echt super goed! Ik heb er goed voor geleerd en ik hoop dat het een goed cijfer wordt. Vandaag waren er wederom niet veel mensen in het lokaal, maar het lokaal waar we in zaten was wel kleiner dan die van het examen wiskunde. Er was minder ruimte en we zaten iets dichter op elkaar. Dit voelde wel anders, omdat we nu heel duidelijk in rijen zaten. Ik heb tijdens het maken van het examen geen vragen overgeslagen en ik heb overal een antwoord ingevuld. Toch vond ik het examen niet makkelijk, ik heb paar vragen een aantal keer opnieuw moeten lezen voor ik begreep wat ik moest invullen.”

„Donderdag had ik het examen van nask, dit ging wel goed denk ik. Ik heb de afgelopen weken veel geleerd voor nask, omdat ik dit een moeilijk vak vind. Wel heb ik één vraag niet ingevuld van de 31 vragen. Dit valt me nog mee. Ik vond het examen niet super moeilijk, maar ik vond het ook zeker niet makkelijk. Het was te doen en dat vond ik eigenlijk al fijn. We zaten weer in hetzelfde ruime lokaal als bij het examen van wiskunde. Dat vond ik erg prettig. Ik hoop en denk dat ik een voldoende ga halen, want ik heb goed mijn best gedaan.”

Nieuws

menu