'Ik reed als 13-jarige al op een brommer.' Herinneringen ophalen aan vroeger tijdens Union bromfietstocht in Nieuwleusen

Het pleintje voor museum ’t Palthehof in Nieuwleusen is zaterdagmorgen om half elf al helemaal in beslag genomen door enthousiaste Union bromfietsliefhebbers.. De start voor de speciale toertocht is pas om elf uur. Er is nog genoeg tijd over om herinneringen op te halen aan vroeger. Oude collega’s te ontmoeten en te praten over „de gouden oude tijd”.

Derde Union bromfietstoertocht in Nieuwleusen.

Derde Union bromfietstoertocht in Nieuwleusen. Foto: Frens Jansen

Twee dames uit Staphorst, Annigje van der Sluis en haar nicht Trijntje Tuin doen ook mee aan de 65 kilometer lange toertocht. Annigje heeft alle vorige edities meegedaan; dit is de derde keer. Ze rijdt de tocht op een Union Roulette, die afkomstig is van een tante die de bromfiets in 1966 bij Gebben heeft gekocht. Ze laat de verzekeringspapieren nog even als bewijsstuk zien. Over haar bromfietservaringen en rijden op de Roulette vertelt ze: „Ik kan ongeveer 100 kilometer met de brommer rijden en als hij warmt is haalt hij de 50 kilometer per uur.” Ze rijdt regelmatig op de bromfiets.

Nieuws

menu