In 2040 heel Meppel van het aardgas af? De gemeente gaat opnieuw met inwoners in gesprek

Meppel wil het aardgas vervangen.

Meppel wil het aardgas vervangen. ANP

Als het aan de gemeente Meppel ligt zijn in 2040 alle gebouwen van het aardgas af. Daarom wordt er opnieuw met inwoners gepraat op woensdagavond 8 september tijdens een dialoogavond.

Tijdens deze online bijeenkomst deelt de gemeente de resultaten van de eerdere gesprekken met inwoners in juni en juli. Hieraan deden bijna 2000 inwoners mee.

De gemeente geeft aan welke alternatieven geschikt zijn en moedigt elke buurt aan om te starten met een wijkplan. Aan die oproep werd goed gehoor gegeven, tot tevredenheid van wethouder Jaap van der Haar.

‘Vroeg of laat moeten we allemaal maatregelen treffen om ons huis of bedrijfspand aardgasvrij te maken. Welke maatregelen en hoeveel dat kost, is vaak nog niet duidelijk. Daar maken mensen zich zorgen over en dat begrijp ik. Daarom vind ik het belangrijk dat we dit samen blijven doen. Zodat we in iedere wijk en dorp keuzes maken die passen bij de mensen die er wonen en werken’, aldus Van der Haar in een persbericht.

Aanmelden

De online dialoogavond vindt plaats op woensdagavond 8 september van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden voor de dialoogavond kan via: https://forms.gle/5AStfSRWpsSB3aeT9. Vooraf aanmelden is niet verplicht. Meer informatie is te vinden op www.meppel.nl/warmtetransitie