Gros buitenlanders verlaat Meppel, maar Fransman doet Drentse Fiets4Daagse er nog even bij. 'In dit land moet je de hele tijd maar doortrappen'

Duizenden peddelaars doen deze week mee met de 56e Drentse Fiets4Daagse. Mediahuis Noord neemt dagelijks een kijkje voor en achter de schermen. Dinsdag Meppel, met een opvallende buitenlandse deelname.

Christian Jesel uit Frankrijk deed vorige week mee aan de Europese Fietsweek in Meppel en besloot daar nog vier dagen Drentse Fiets4Daagse aan vast te knopen. Hij kampeert op sportpark Ezinge.

Christian Jesel uit Frankrijk deed vorige week mee aan de Europese Fietsweek in Meppel en besloot daar nog vier dagen Drentse Fiets4Daagse aan vast te knopen. Hij kampeert op sportpark Ezinge. Foto: Gerrit Boer

De eerste dag zit erop. En wat voor één. Met een weersvoorspelling van bijna 40 graden hebben sommige deelnemers deze dag overgeslagen. De meeste anderen zijn extra vroeg vertrokken, rond 8 uur, toen de thermometer nog een aangename 20 graden aangaf. Zo ook Fransman Christian Jesel (64) uit Diemeringen, een plaatsje in de Elzas. Hij wil de hitte voor zijn, hoewel hij toch wel wat gewend is.

Nieuws

menu