Innerwheelclub Staphorst-Reestland draagt 2000 euro bij aan duofiets. 'Fietsen is ontzettend belangrijk voor bewoners'

Innerwheelclub Staphorst-Reestland draagt 2000 euro bij aan duofiets Foto: Martijn Bijzitter

Bewoners van verpleeghuis De Schiphorst hebben dinsdagmiddag een cheque ontvangen voor de aanschaf van een duofiets. De cheque van 2000 euro is een donatie van Innerwheelclub Staphorst-Reestland.

Dit bedrag is opgehaald na een chocolade- en wijnverkoopactie in december. „Wij zijn blij dat de club ons financieel steunt. Een duofiets is heel belangrijk voor de bewoners’’, vertelt Tineke de Vogel, activiteitenbegeleidster locatie Lankhorst.

Na een oproep op sociale media, ontving de serviceclub een reactie van De Vogel. Volgens de activiteitenbegeleidster was er niet voldoende geld beschikbaar om een fiets aan te schaffen: „Er wordt nu gebruikgemaakt van een leenfiets. De bewoners genieten enorm van het buiten zijn en van de vrijheid. Een duofiets is behoorlijk prijzig. Toen ik zag dat Innerwheel op zoek was naar een goed doel, nam ik direct contact op. Wij zijn ontzettend blij met het gedoneerde bedrag’’, aldus De Vogel.

Coronapandemie

Jaarlijks organiseert de serviceclub activiteiten en evenementen om geld op te halen voor goede doelen. Door de coronapandemie werden aangekondigde activiteiten afgelast. „Uiteindelijk hebben wij toch een mooi bedrag opgehaald. Wij zijn blij dat wij kunnen helpen’’, vertelt Marion Donders Stapel, voorzitter Innerwheelclub Staphorst-Reestland.

Nieuws

menu