Serviceclub Innerwheel Staphorst-Reestland haakt aan bij landelijke Dress Red Day

De organisatie van Innerwheelclub Staphorst-Reestland, voorzitter Roelina Vos (l). Foto: Martijn Bijzitter

Serviceclub Innerwheel Staphorst-Reestland houdt donderdag 29 september een high tea met muzikale ondersteuning van Ted Pickman in stadscafé Oasis.

De opbrengst van het evenement gaat naar de Hartstichting. Tijdens de landelijke Dress Red Day op donderdag 29 september wordt extra aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zo hoopt de organisatie dat meer vrouwen op tijd de juiste diagnose én behandeling krijgen.

Verenigde Staten

In 2002 is de Dress Red Day in Nederland in het leven geroepen door de Hartstichting. Het oorspronkelijke idee is ontstaan in Amerika. Hartziekten zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen wereldwijd. Om de kennis rondom dit onderwerp te vergroten, is de Dress Red Day ontstaan. Deze dag wordt men wereldwijd opgeroepen rode kleding te dragen en alle activiteiten een rood tintje te geven.

Het evenement start om 15.30 uur. „Het wordt een ontspannend middag en iedereen mag leuk in het rood gekleed komen, maar dat hoeft niet hoor. Maar het dragen van rode kleren brengt wel een extra sfeer met zich mee”, vertelt Roelina Vos, voorzitter Innerwheelclub Staphorst-Reestland.

Kaarten zijn te koop bij de Bruna in de Hoofdstraat, bij Belle Lingerie en Bloemenboetiek Jarina in de Wijk.

Nieuws

menu