Innerwheelclub Staphorst-Reestland organiseert Dress Red Day

Serviceclub Innerwheel Staphorst-Reestland houdt woensdag 29 september een stadswandeling door Meppel met aansluitend een high wine en bingo in stadscafé Oasis.

De organisatoren van de Dress Red Day

De organisatoren van de Dress Red Day Foto: Wilbert Bijzitter

De opbrengst van het evenement gaat naar de Hartstichting. Tijdens de landelijke Dress Red Day op woensdag 29 september wordt er extra aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zo hoopt de organisatie dat meer vrouwen op tijd de juiste diagnose én behandeling krijgen.

Verenigde Staten

Sinds 2002 is de Dress Red Day in Nederland in het leven geroepen door de Hartstichting. Het oorspronkelijke idee is ontstaan in Amerika. Hartziekten zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen wereldwijd. Om de kennis rondom dit onderwerp te vergroten, is de Dress Red Day ontstaan. Deze dag wordt men wereldwijd opgeroepen rode kleding te dragen en alle activiteiten een rood tintje te geven.

Het evenement start om 15.30 uur met een rondleiding door de binnenstad van Meppel. Tijdens de bingo zijn er diverse prijzen te winnen: van een overnachting in een boomhut tot aan een high cocktail voor vier personen.

Kaarten zijn te koop bij de Bruna in de Hoofdstraat, bij Leef en Anna Xqlusive.