Intocht Sinterklaas in Meppel gaat door. Op zaterdag 13 november een feestelijke vaartocht door de gracht en een rijtoer door de stad

Intocht Sinterklaas in Meppel gaat door Foto: Leo de Harder

De Sinterklaasintocht in Meppel gaat door. Op zaterdag 13 november komen Sinterklaas en zijn pieten naar Meppel.

„We zijn heel erg blij dat het evenement dit jaar wel door kan gaan”, vertelt Luck Heuckeroth namens het Meppeler Sinterklaascomité. „Er worden wel maatregelen getroffen om het voor iedereen veilig te houden. Zo wordt het een doorstroomevenement, zodat mensen niet hoeven te drommen. Er is dan ook geen feest op het Kerkplein.”

De boot van Sinterklaas en zijn gevolg vaart van de Meppeler Sluis, via de Sluisgracht naar de Heerengracht. Bij de Prinsengracht komen sint en de pieten aan wal, waar burgemeester Richard Korteland een korte toespraak houdt. Sinterklaas stapt dan op zijn paard en doet een rijtoer door de stad, die eindigt op het Kerkplein.

„Sinterklaas geeft dit jaar geen handjes, hij zwaait alleen. En vanwege de hygiëne, delen de pieten alleen verpakte pepernoten uit. Geen groot feest op het plein, maar wel extra feestelijkheden, zoals muziek, tijdens de rijtoer door de stad. Toeschouwers kunnen langs de grachten en langs de route staan om naar Sinterklaas te zwaaien. Gelukkig kan dat dit jaar weer.”

Vorig jaar werd de sinterklaasintocht afgelast vanwege de coronamaatregelen.

Nieuws