Introductie Drenthe College Meppel is kleurrijke beleving

De eerstejaarsstudenten van de welzijns-opleidingen van het Drenthe College hebben donderdag een ColorRun gelopen rondom het schoolgebouw aan de Ambachtsweg. Foto: Daan Prest

De eerstejaarsstudenten van de welzijnsopleidingen van het Drenthe College hebben donderdag een ColorRun gelopen rondom het schoolgebouw aan de Ambachtsweg in Meppel. Een kleurrijk loopspektakel dat in samenwerking met Meppel Actief & Gezond werd georganiseerd.

Bij de start verzorgde buurtsportcoach Roxanne Dekker een warming-up. De ColorRun bestond uit vijf rondes van 800 meter. In kleine groepjes werd er door de studenten Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk en Onderwijsassistent gelopen. In de zogenaamde ‘kleurzone’ werden de studenten iedere ronde in een kleurpoeder van maïzena ondergedompeld.

Docenten liepen met de studenten mee. Organisator Woody Kleene-Dannenburg was een van hen: ,,Ontzettend leuk dat we dit met de bestaande coronamaatregelen kunnen organiseren. Het was mooi weer, er hing een fijne sfeer. De run ging puur om plezier hebben en op een sportieve manier kennismaken met klasgenoten. Wandelend of hardlopend dat maakte voor ons niet uit.”

Nieuws

Meest gelezen