Jaaroverzicht 2021: het best gelezen nieuws van juni

De vrijgegeven beelden van de auto. Foto: Politie Noord-Nederland

Mannen in een cabrio rijden opzettelijk een rijinstructeur aan en de uitbater van een hotel in Wanneperveen zat deze maand letterlijk in zak en as. Gelukkig is er deze maand voor de meeste eindexamenkandidaten wél goed nieuws. Zij kunnen de vlag uithangen.

Mannen rijden rijinstructeur aan

Rijinstructeur Piet Gons uit Fluitenberg werd opzettelijk aangereden aan de Ketelskamp in Meppel. De rijinstructeur gaf zijn leerling aanwijzingen over achteruitparkeren in een doodlopende straat. De instructeur stond op straat en werd gepasseerd door een man in een groene Volkswagen. De Volkswagenbestuurder keerde aan het einde van de straat en kwam terug. De rijinstructeur werd geraakt door de auto en een aantal meters meegesleurd. Hij kwam ten val, maar het letsel blijkt mee te vallen. Gons werd nota bene op zijn verjaardag aangereden. „Toen ik op de grond lag, moesten de mannen hard lachen.” Enkele weken later gaf de politie camerabeelden vrij van een donkerblauwe Volkswagen cabrio. De politie spreekt van zware mishandeling. In de donkerblauwe cabrio met dubbele koplampen zaten volgens de politie twee witte mannen tussen de 25 en 30 jaar oud. Beiden droegen een zonnebril en een petje.


Eindexamens

Alle eindexamenkandidaten kregen in juni te horen of ze geslaagd waren, of niet. Ook Jort Broers (17) uit Uffelte. Hij werkte op dat moment bij De Huiskamer in Ansen en kreeg het belangrijke telefoontje terwijl hij aan het bedienen was op het terras. Zijn werkgever Pedro Klooster maakte er filmpjes over. Deze gingen op TikTok viraal. Klooster filmt Jort terwijl hij rondloopt op het terras en stelt de vraag: mag de telefoon mee of niet? Het filmpje is al honderdduizenden keren bekeken. De restauranteigenaar is dat wel gewend. „Het gebeurt vaker met filmpjes die we plaatsen, soms gaan we over de half miljoen views heen. Vooral met beelden die niet geregisseerd zijn. Dat vinden mensen leuk om te zien.” Het dansje kwam er, Jort kreeg uiteindelijk het verlossende telefoontje. „Jammer genoeg heb ik dat niet kunnen filmen”, zegt Klooster.

Voormalige ‘Blauwe hand’ brandt af

Een leegstaand hotel aan de Veneweg in Wanneperveen brandde volledig uit. De brand brak rond middernacht uit terwijl er zeker zeven mensen in het pand waren. Dat waren arbeidsmigranten, die op tijd buiten konden komen. Van het hotel is niets meer over. Het pand zou eind deze maand geveild worden. Uitbater Berendina Bosman verklaarde acht weken eerder al melding te hebben gedaan bij de politie over dreigende brandstichting. Bij het hotel vonden al meerdere incidenten plaats sinds haar aantreden. In februari werd er met een grote politiemacht een 47-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland opgepakt voor bedreiging en wapenbezit. Eind april werd de zaak op last van diezelfde gemeente deels gesloten. „Het is hier gewoon een puinhoop geworden, door de spelletjes van de eigenaar”, zegt Bosman.


Nieuws

menu