Jacco de Laat maakt suppen door de grachten van Meppel mogelijk: 'Aanrader is de route richting het Wilhelminapark'

Suppen is hip en Meppeler Jacco de Laat en zijn team zien markt in de watersportactiviteit.

Suppen is hip en Meppeler Jacco de Laat en zijn team, zien markt in de watersportactiviteit. 

Suppen is hip en Meppeler Jacco de Laat en zijn team, zien markt in de watersportactiviteit.  Foto: Martijn Bijzitter

Tijdens het drinken van een kop koffie bij Villa Kalkovens, kwam het team van De Laat Teamuitjesmakelaar op een idee. „Hoe mooi is het om door de grachten van Meppel te suppen?”, zegt Jacco de Laat, eigenaar van Teamuitjesmakelaar.

‘Sup’ staat voor stand up paddle . Bij deze sport zit of sta je op een langwerpig surfboard. Met een peddel beweeg je voort over het water. Het enige wat je nodig hebt is een zwemdiploma. „En droge kleren”, vertelt De Laat met een knipoog.

Genieten van de omgeving

De Laat ziet potentie in het Meppeler water en noemt veiligheid als pluspunt: „Wanneer je op het water peddelt vanaf de buitenhaven het Westeinde op en de route langs de molen vaart, heb je prachtig zicht op Meppel en omgeving. Er zijn twee routes die je kan volgen, over beide routes doe je zo’n twee uur. Een aanrader is de route richting het Wilhelminapark. Vanaf onze locatie, Westeinde 43, kun je makkelijk opstappen en er varen geen grote boten.”

Werkelijkheid

In het voortraject zocht de ondernemer contact met de gemeente Meppel. Binnen een week ontving De Laat een reactie en drie weken later werd de onderneming werkelijkheid. „De komende acht weken kan iedereen tussen 10.30 en 18.00 uur komen suppen. Wij beschikken over negentien supboards. Het zijn stabiele boards waarmee je niet zomaar in het water valt.” Voor personen die daar behoefte aan hebben, wordt er een uitgebreide instructie gegeven. „Wanneer je nog nooit op een supboard hebt gestaan, kan het even onwennig zijn. Daarom laten wij eerst zien hoe het suppen werkt en hoe je de basistechniek onder controle kan krijgen. Suppen is een fantastische activiteit die je in coronatijd met je familie of vrienden op het water kunt doen”, aldus De Laat.