'Je kunt er je persoonlijke touch aan geven' (Mezzosopraan Aaike Nortier uit Meppel over klassieke zang)

De jury van het Prinses Christina Concours regio Oost was onder de indruk van de inzending van Aaike Nortier. Een stem die goed ligt, soepele communicatie met de camera en dat voor een 18-jarige die pas een paar jaar zangles heeft gehad. Vooral dat laatste hoort ze wel vaker.

Aaike Nortier tijdens de productie ' Orpheus in de Onderwereld'  van Jacques Offenbach, bij La Mascotte Emmeloord.

Aaike Nortier tijdens de productie ' Orpheus in de Onderwereld' van Jacques Offenbach, bij La Mascotte Emmeloord. Foto: Jan Groot Fotografie

De sinds kort Meppeler mezzosopraan won er de tweede prijs in haar categorie mee én ze sleepte de Publieksprijs binnen. 13 Jaar was ze toen ze in haar geboorteplaats Emmeloord een repetitie bijwoonde van de operettevereniging La Mascotte. „Ik vond het er zo leuk dat ik niet meer anders wilde. Het toneelspelen, zingen met elkaar, de gezelligheid…, met een hele groep bereid je een mooie productie voor om mensen een fijne avond te bezorgen”, vertelt Aaike. Ze komt uit een muzikale familie. Overgrootmoeder van vaders kant was ook mezzosopraan en in de familie aan moederskant klinkt ook veel muziek. Haar moeder is onder andere pianiste, zang- en gitaardocent.

Talentklas

Nieuws

menu