Jetta Klijnsma ontvangt 4000ste exemplaar Drentse Parels. 'Wij hopen dat dit boek voor veel mensen een inspiratiegids zal zijn'

Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, nam woensdagmiddag het 4000ste exemplaar van het boek Drentse Parels in ontvangst.

Jetta Klijnsma krijgt het 4000e exemplaar uit handen van schrijfster Anneke Boekee uit Zuidwolde.

Jetta Klijnsma krijgt het 4000e exemplaar uit handen van schrijfster Anneke Boekee uit Zuidwolde. Foto: Eigen foto

Een boek voor provinciegenoten en toeristen om Drenthe te ontdekken. Op 10 mei verscheen het eerste exemplaar en sindsdien gaat de verkoop hard.

Toen het afgelopen jaar door de coronapandemie alle evenementen stillagen, heeft Anneke Boekee uit Zuidwolde het plan opgevat om een boek uit te geven met originele en verrassende adressen in Drenthe. Zo keerde de organisator van het Wolfeest in Balloo en het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen, samen met grafisch ontwerpster Japke Pol uit Broekhuizen, in het afgelopen jaar Drenthe binnenstebuiten. Op zoek naar de verborgen pareltjes van de provincie.

Dat leverde het boek Drentse Parels op. Het maken van het boek was een grote ontdekkingstocht voor de schrijvers: „Alle uithoeken van de provincie werden bezocht en ieder bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Wij hopen dat dit boek voor veel mensen een inspiratiegids zal zijn”, aldus de makers van het boek.

Deel twee

Volgens Boekee en Pol komt er ongetwijfeld een deel twee: „Natuurlijk zijn er mooie initiatieven die niet in het boek staan, omdat wij ze nog niet ontdekt hebben of omdat ze té bekend zijn. Dit boek laat juist de veelal onbekende pareltjes zien.”