Juwelierszaak Lucardi is terug in de Hoofdstraat in Meppel: 'Op dit plekje is nog veel meer doorstroom'

Een kleine drie maanden was Lucardi verdwenen uit Meppel. „Dat ging heel snel. Binnen een week of twee waren we ineens uit het pand”, vertelt bedrijfsleider Hester Pietersma.

Bedrijfsleider Hester Pietersma (in het midden): 'We staan niet in driedelig pak. Gewoon casual.' Links: Marloes Heemstra.

Bedrijfsleider Hester Pietersma (in het midden): 'We staan niet in driedelig pak. Gewoon casual.' Links: Marloes Heemstra. Foto: Leo de Harder

Maar de juwelierszaak is sinds woensdag terug in Meppel. Waar het eerder tegenover Bakker Bart zat, zit het nu naast De Zuivelhoeve. „Blij om hier te zijn”, vertelt Pietersma. Al snel kwam dit pand op ons pad, Hoofdstraat 53, dat drie jaar lang leegstond.

‘We hebben vooral heel veel lol’

Wie de nieuwe zaak binnen komt lopen treft goedlachse dames aan. „We hebben plezier in het vak”, zegt Pietersma. Het typeert ook meteen Lucardi, vindt ze. „We staan niet in driedelig pak. Gewoon casual.” Marloes Heemstra staat achter de kassa en lacht. „We hebben vooral heel veel lol”, voegt ze toe. Pietersma: „En plezier straal je weer uit naar je klanten.”

Lucardi zit al zo’n twee jaar in Meppel. „Eigenlijk een jaar, want vanwege corona waren we denk ik zo’n volledig jaar dicht”, aldus Pietersma. Maar ze zochten een ander pand, waar wat meer mogelijk is. En die troffen ze aan. Nog geen 80 meter verderop. „Qua grootte van het pand scheelt het niet zo heel veel.” Maar een verschil merken ze nu al.

„Er is hier veel meer doorstroom”, constateert Marloes Heemstra. „Vanaf dit stuk aan de Hoofdstraat sloegen mensen toch meer af richting de Groenmarkt en het Prinsenplein, dan dat ze doorliepen.” Nu al is het dus meteen drukker in de winkel. Niet alleen met klanten overigens. Het team van Lucardi is verdubbeld, van vier naar acht. Al staan ze niet allemaal tegelijk op de winkelvloer.

Winkel is bijna af

Ze zijn blij met de nieuwe winkel. „Het ziet er veel strakker uit”, vindt Pietersma. En de winkel wordt nog strakker gemaakt. Binnenkort gaan de deuren weer eventjes dicht. Wanneer en hoe lang is nog niet bekend. Er komen nog een paar meubels bij, en er wordt hier en daar nog wat verplaatst. „De stijl blijft hetzelfde.”

Ze voelen zich ook welkom op de nieuwe plek. De nieuwe buren hebben hen hartelijk ontvangen. Twee panden verderop zit een andere juwelier, Jan ten Hoor. Volgens Pietersma is dat geen enkel probleem, en is de concurrent ook blij met de komst van Lucardi. „Vroeger zaten er wel vijf juweliers in Meppel. Tegenwoordig nog maar drie”, vertelt ze. „Maar echte concurrenten zijn we niet. We hebben allemaal onze eigen prijscategorie en ons eigen assortiment.” Daar hoort volgens Pietersma zeker de 14 karaat goudencollectie en diamanten sieraden onder.

De kracht van Lucardi is volgens Pietersma en Heemstra dat er een sterke landelijke keten achter zit, maar ook dat er voor ieders budget iets bij zit. „We hebben een uitgebreide kindercollectie, zitten goed in het staal, hebben veel zilveren sieraden en naast het laten schieten van gaatjes, is het ook mogelijk om een oorpiercing te laten zetten.” De nieuwe locatie houdt in dat het assortiment ook iets uitgebreid kan worden. Er komen nieuwe merken, en het assortiment sieraden, horloges en zilver wordt iets groter.