Karin Broekstra maakt met haar bedrijf Flowers4life boeketten en bomen van zijde. 'Ze lijken zo echt dat je ze bijna kunt ruiken'

Met haar creaties van zijde bloemen en bloesembomen van zijde wil Karin Broekstra van Flowers4life bijdragen aan de positieve beleving van een ruimte. En de naam zegt het al, ze blijven voor altijd goed.

Karin Broekstra van Flowers4life in haar werkruimte.

Karin Broekstra van Flowers4life in haar werkruimte. Foto: Wim Goedhart

Broekstra komt van oorsprong niet uit de bloemenbranche, maar had er wel al langer iets mee te maken. „Ik ben kunstenares en ik schilderde altijd bloemen. Ik kom uit een heel andere branche, want ik heb een bouwachtergrond. Daarin ben ik een aantal jaar werkzaam geweest, maar op een gegeven moment haalde ik daar geen voldoening meer uit. Toen kwam ik in een restaurant in Hoogeveen een bloesemboom tegen. Ik vond dat zo gaaf, hier moet ik iets mee doen. Toen ben ik eerst de markt gaan onderzoeken, want je kunt iets wel leuk vinden, maar het is ook belangrijk dat er wel degelijk een verdienmodel inzit. Dat bleek het geval en ik kon beginnen. Ik startte met een kleine voorraad en kocht wat boomstammen in.”

Het proces

Nieuws

menu