Kerstconcert en muziekfestival staan op de Meppeler uit-agenda. Concerten en festival in kerken en Schouwburg Ogterop

Het Meppeler Kerstconcert in de Grote Kerk trekt altijd veel publiek. Foto: Leo de Harder

Het bestuur van het Meppeler Muziekfestival kijkt vooruit. Op de agenda staan het Meppeler Kerstconcert in december en het Meppeler Muziekfestival in mei volgend jaar.

Het Meppeler Kerstconcert in de Grote Kerk wordt dit jaar op zaterdag 18 december gehouden. Het 95-jarige Meppeler Mannenkoor en muziekvereniging Euphonia uit Nijeveen verzorgen het concert (20.00 uur, kerk open 19.15 uur met coronacheck). De jeugdige pianist Coen Manche en accordeonist Victor Beck verlenen medewerking aan dit concert.

De organisatie is in handen van het bestuur van het Meppeler Muziekfestival. Voorzitter Joke de Vries is verheugd dat van het kerstconcert in de Grote Kerk weer een jaarlijks terugkerende traditie is gemaakt. De digitale kaartverkoop via de site begint op 5 november. Kaarten zijn vanaf 6 december verkrijgbaar bij Boekhandel Riemer Barth aan de Woldstraat.

Meppeler Muziekfestival

Onder auspiciën van het Meppeler Muziekfestival voert het Collegium Musicum Trajectum uit Utrecht de Matthäus Passion uit in de Grote Kerk op zaterdag 26 maart om 20.00 uur. Het gezelschap bestaat uit jong volwassenen die gevorderde amateurmusici zijn.

Het Meppeler Muziekfestival wordt gehouden op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. De muzikale finale met de Marinierskapel vindt plaats op zaterdagavond 20.15 uur in Schouwburg Ogterop. Aan het muziekfestival doen veel Meppeler koren, orkesten en ensembles mee. Ze treden op in de Grote Kerk en in de gemoderniseerde kerk De Samenstroom aan de Groenmarktstraat.

Inloop voor deelnemers

Het bestuur van het Muziekfestival houdt zaterdagochtend 20 november tussen 9.30 en 13.00 uur in de Kruiskerk aan de Thorbeckelaan een inloop voor alle deelnemers om de onderlinge samenwerking te versterken. Mannes Hofsink en Melchert de Vries zorgen voor een muzikaal intermezzo.

Nieuws

Meest gelezen