KindPunt viert Week van het Kindcentrum in aangepaste vorm

In de week van 21 tot en met 25 september is ook dit jaar weer de Week van het Kindcentrum bij alle locaties van KindPunt, TrEf Onderwijs en PlusKinderopvang. Marcel Dekker

Meppel - Bij KindPunt, TrEf Onderwijs en PlusKinderopvang vindt ook dit jaar de Week van het Kindcentrum plaats. In de week van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september is er in aangepaste vorm een aantal bijzondere activiteiten.

KindPunt is de nieuwe naam voor PCBO Meppel. In februari van dit jaar werd de naamswijziging doorgevoerd. KindPunt is een overkoepelende stichting voor zes christelijke kindcentra in Meppel: De Akker, Stadskwartier, Beatrix, Talent, Anne Frank en Het Kompas.

Het initiatief voor de speciale week is vorig jaar ontstaan en legt de nadruk op de combinatie van onderwijs en opvang. Een ontwikkeling naar één pedagogische visie, het delen van expertise en een duidelijke doorgaande lijn, van baby naar peuter naar kleuter.

Op de eerste dag staan de medewerkers van de Kindcentra in het zonnetje. Naast een traktatie is er ook nog een verrassing die samen met de kinderen ‘uitgepakt’ mag worden.

Iedere dag is er om 10.00 uur een speciale uitzending van KindPunt TV verzorgd door de zes kindcentra in Meppel. Hier is een prijsvraag aan verbonden waarmee de klas of BSO-groep een masterclass kan winnen van één van de deelnemers aan ‘Lego Masters’.

Aan de peuters is ook gedacht. Op vrijdag is er, zoals elke week, peutergym en peuterdans. Deze week kunnen de peuters ook genieten van een leuke peutervoorstelling over Pluk van de Petteflet. Dit keer niet in een Kindcentrum, maar via YouTube. Er is een coronaproof versie gemaakt die vanaf maandag te zien is op het kanaal van KindPunt.

De klap op de vuurpijl wordt gevormd door een dans challenge waar alle kinderen aan mee kunnen doen door filmpjes in te sturen. Kinderen leren gedurende deze week de ‘Jerusalema’ dans aan, de social media-hit van dit moment. Juf Monique en Meester Bas hebben een instructiefilmpje gemaakt en de verdere uitwerking laten we aan de kinderen over.