Kindcentrum Het Avontuur in Meppel is een grote bouwplaats. Leerlingen maken hun eigen product (en gaan die eind deze week verkopen)

Leerlingen van kindcentrum Het Avontuur aan de slag met bouwmaterialen. Foto: Aangeleverde foto

Kindcentrum Het Avontuur startte maandagmorgen met een nieuw project. Het schoolplein was omgetoverd tot bouwplaats, waar de leerlingen een eigen product konden maken.

Het schoolplein was een grote bouwplaats geworden. De leerlingen konden allemaal opdrachten doen zoals timmeren, fietsen repareren, metselen of bouwen met bamboe.

Jenaplanschool Het Avontuur gebruikt als methode voor wereldoriëntatie het programma Jeelo. ‘Deze methode werkt met projecten’, legt een juf uit. ‘Bij dit project ‘Maken van je eigen product’ gaan de leerlingen vanuit verwondering producten en processen onderzoeken. Ze worden uitgedaagd om creatief met materialen om te gaan en technische oplossingen te zoeken.’

Het doel van het project is dat kinderen meer leren over producten, zodat zij producten met meer respect gebruiken en meer respect hebben voor de makers ervan. Op deze manier leren leerlingen ook meer beroepen kennen.

Het project wordt op vrijdag 26 november afgesloten met een avonturenmarkt waar de kinderen hun zelfgemaakte producten gaan verkopen.


Nieuws

Meest gelezen