Kindcentrum Talent.nl viert eerste schooldag met Legomaster

Op kindcentrum Talent.nl kregen kinderen een workshop over LEGO en DUPLO. Sander Gordijn

Meppel - Na maanden thuisonderwijs is het moment daar: alle kinderen gaan weer naar school. Op Kindcentrum Talent.nl in Meppel was deze dag extra feestelijk. Er kwam een echte Legomaster langs, natuurlijk wel op anderhalve meter afstand.

Het televisieprogramma Lego Masters is populair onder families en iedereen die gek is op bouwen. Het programma laat zien wat je allemaal kunt maken met de gekleurde steentjes. Evelien Hoekman uit Zwolle deed samen met Natasja Vos mee aan Lego Masters. Evelien is ook gek op DUPLO en Hubelino (knikkerbanen van DUPLO).

Workshop

Evelien startte de workshop met beelden uit het programma Lego Masters. Veel kinderen waren onder de indruk van haar komst. Ze schreeuwden het uit van bewondering: „Jij hebt meegedaan aan Lego Masters!” De kinderen werden nog enthousiaster toen ze de kabouter uit het programma in hun klas zagen staan. Evelien heeft de productie na afloop gevraagd of ze deze mocht hebben en af mocht maken met DUPLO. Dit bouwwerk liet ze vol trots zien in de klassen.

De kinderen kregen de opdracht om met Hubelino een knikkerbaan te bouwen. „Een echte teambuilding-activiteit,” vertelt Evelien. Ze geeft aan dat je nooit te oud bent voor LEGO en zelfs Duplo. „Met DUPLO heb je sneller resultaat en het is fijn bouwen. Ook kan je een beetje valsspelen door je bouwwerk van binnen met DUPLO te maken en daaromheen met LEGO verder te gaan. Handig wanneer je niet zoveel stenen hebt, maar wel iets groots wilt maken.”

Filmpje

De kinderen waren dolenthousiast, maar baalden erg toen ze het bouwwerk ook weer af moesten breken. Gelukkig mochten ze er een filmpje van maken en hoefden ze het niet kapot te gooien, zoals in Lego Masters.

Nieuws

menu