Kinderen bezoeken ouderen met dementie. Meppel Actief, Kornalijn en Ennujij pakken samenwerking weer op

De ouderen genieten enorm van de bezoekjes. Aangeleverde foto

Meppel Actief en basisschool KC Kornalijn en kinderopvang Ennujij starten na de zomervakantie weer met gezamenlijk bewegen. De ouderen genieten enorm van deze bezoekjes en voor de kinderen zijn het leuke en leerzame ochtenden.

Op dagbegeleiding Argusvlinder krijgen mensen met een vorm van dementie ondersteuning bij de invulling van een leuke en zinvolle dag. Naast ruimte voor gezelligheid, krijgen ze hulp om het geheugen te trainen, de conditie op peil te houden of bij het oefenen van vaardigheden die voor hen belangrijk zijn.

De leerlingen uit groep 8 van KC Kornalijn gaan om de week op donderdagochtend in kleine groepjes naar de dagbegeleiding om daar samen met ouderen beweegactiviteiten te doen.

Vertelkoffer

Kinderopvang Ennujij komt om de week op donderdagochtend in kleine groepjes naar de dagbegeleiding. De kinderen luisteren dan samen met de ouderen naar een verhaal uit de vertelkoffer. Of ze gaan samen bewegen of doen iets anders dan aansluit bij het thema waar de kinderen op de opvang mee bezig zijn.

Bewegen is van cruciaal belang voor ouderen, door dit samen te doen met de jeugd krijgen ze er meer plezier in. De kinderen uit groep 8 leren omgaan met ouderen en leren over de meest voorkomende ziekte onder de ouderen. De kinderen van de opvang beleven ook veel plezier aan het op visite gaan bij de ouderen.

Meppel Actief is bezig met het opzetten van een samenwerking tussen verschillende organisaties om de strijd aan te gaan tegen dementie. Uit verschillende studies is gebleken dat actief blijven en bewegen preventief kan werken. Genezen is tot nu onmogelijk, vertragen kan wel. ‘Wij hopen dat dit project een positief effect zal hebben op de ouderen en kinderen’, aldus de buurtsportcoaches.

Meer informatie: www.meppelactief.nl .

Nieuws

menu