Kinderen uit de Haveltermade in Meppel actief als politieagent. Politiekids letten op afval op straat en hard rijden in de buurt

Meppel heeft een nieuwe groep politiekids. Foto: Daan Prest

Meppel heeft een nieuwe groep politiekids. Een aantal kinderen uit de Haveltermade is vanmiddag in de raadzaal van het stadhuis beëdigd.

De politiekids krijgen nu een half jaar begeleiding van de politie en diverse Meppeler organisaties. De kinderen doen mee om hun woonwijk Haveltermade gezonder, veiliger en schoner te maken.

Politiekids is een project waarbij kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden betrokken bij het politiewerk. Met de politiekids wil de organisatie kinderen ondersteunen in wat zij belangrijk vinden in de wijk. De kinderen gaan een keer per maand op pad om spannende acties uit te voeren in hun buurt voor meer veiligheid en betere leefbaarheid. Er wordt onder andere gekeken naar het afval op straat en het hard rijden. De politiekids trainen echter elke week.

Gezamenlijk project

Politiekids is een gezamenlijk project van Politie Meppel, Weerbaar Meppel, sportteam Meppel Actief, Welzijn MensenWerk en gemeente Meppel.


Nieuws

Meest gelezen