Kledingzaak Shoeby keert na aantal jaar terug in Meppel: 'Altijd op zoek gebleven naar een goed pand'

Shoeby opent woensdag een vestiging in Meppel. Daarmee keert de kledingzaak terug in het centrum van Meppel, nadat het eerder, in 2017, vertrok.

Lisa van Gelder, shopmanager voor Shoeby in Meppel, legt de laatste hand aan de indeling van de winkel.

Lisa van Gelder, shopmanager voor Shoeby in Meppel, legt de laatste hand aan de indeling van de winkel. Foto: Daan Prest

De laatste hand wordt gelegd aan de indeling van de winkel. Paspoppen worden op de juiste plek gezet, kledingrekken worden volgehangen en de laatste checks worden uitgevoerd. „De bouwvakkers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest, nu zijn wij aan de beurt”, lacht rayonmanager Sandra Otter namens Shoeby.

Aan de rekken hangen al de winterjassen. Met de zomerse temperaturen van deze week wellicht niet het meest voor de hand liggend. Maar volgens Otter is het nu wel een mooi moment om een kledingzaak te openen. „De tijd van de winter- en tussenjassen komt eraan. Natuurlijk hebben we ook nog wel onze zomercollectie. De opening van de winkel past mooi met de start van de najaarscollectie.”

De winkel oogt ruim, licht, en doet modern aan. „We hebben lang gezocht naar een geschikt pand. Toen dit pand vrijkwam, twijfelden we niet.” Het is dan ook een prachtplek voor een winkel. Midden in de Hoofdstraat, midden in het centrum van Meppel. Een heel andere plek dan waar Shoeby voorheen zat.

Van 2012 tot en met 2017 zat de kledingwinkel in de Swaenenborgh. Met de leegloop van winkels uit het winkelcentrum, zat Shoeby er zo goed als zielsalleen. „Het werd er donker en verlaten”, kijkt Otter terug. „Ja, dan trekt het ook minder consumenten.”

Shoeby Outlet

In de tussentijd was Shoeby al begonnen met de zoektocht naar een nieuw onderkomen. „Meppel heeft altijd onze interesse gehad. We zijn altijd op zoek gebleven naar een goed pand, op een betere plek.” En die is dus nu gevonden. „We zijn een aantal jaar weggeweest. Het is fijn om terug te komen in Meppel.”

Klanten konden al een tijdje kennismaken met Shoeby. In april zat Shoeby ook al een paar maanden in het pand in de Hoofdstraat, toen tijdelijk onder de naam ‘Shoeby Outlet’. „Dat verliep ontzettend goed”, zegt Lisa van Gelder, shopmanager voor Shoeby in Meppel. „We kregen heel vaak te horen dat mensen ons gemist hebben. Shoeby Outlet voelde al als een warm welkom.” Otter: „We hopen dat onze trouwe fans, maar ook nieuwe klanten, ons opnieuw weten te vinden.”

Tot en met zaterdag geeft Shoeby 20 procent korting op alle artikelen. De eerste 25 klanten krijgen 50 procent korting.

Shoeby is iedere week van maandag tot en met zaterdag open, van 09.30 uur tot en met 18.00 uur. Op maandag opent de winkel om 13.00 uur, op vrijdag is die om 21.00 uur gesloten en Shoeby is op zaterdag om 17.30 uur gesloten.