Koopzondag in magisch Meppel: verwonderen en bewonderen

De hoofdstraat van Meppel, met gele middenstreep. Foto: Martijn Bijzitter (archief)

De koopzondag Magisch Meppel op 27 maart staat in het teken van verwonderen en bewonderen. De winkelstraten zijn gevuld met mysterieuze acts en bijzondere figuren, ook is er livemuziek.

„We wilden iets doen met Eftelingachtige sferen”, legt André Kist uit, namens de koopzondagcommissie. „Er zijn draaiende en lopende acts die elk een eigen magische uitstraling hebben. De magie verplaatst zich door de stad als een kleurrijk en sprookjesachtig geheel. Ook stellen we attributen tentoon, om een zo optimaal mogelijke sfeerbeleving te creëren.”

Kist vertelt dat de organisatie het belangrijk vindt dat het gehele centrum van Meppel kan profiteren van de koopzondag „Naast de kleurrijke figuren die zich door de stad verplaatsen, is er ook livemuziek in verschillende horecagelegenheden. Twaalf lokale bands spelen muziek.”

Parapluutjes

„We proberen elke koopzondag een nieuw thema te verzinnen om te blijven vernieuwen.” Het verwijderen van de gele coronastrepen in de centrumstraten draagt hier volgens Kist aan bij. De strepen werden twee jaar geleden aangebracht om tweerichtingsverkeer aan te geven. Met het opheffen van de coronaregels, zijn de strepen verwijderd door middel van waterstralen.

„Het wordt weer een historisch centrum, met gezellige straten. Ook zijn de parapluutjes boven de Hoofdstraat weer opgehangen, in een kleurenthema dat past bij Donderdag Meppeldag. Dit maakt het geheel nog kleurrijker.”

De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Ook is er van 14.00 tot 19.00 uur livemuziek, dit wordt door lokale bands verzorgd bij twaalf verschillende horecagelegenheden. Entree en parkeren is gratis.

Nieuws

Meest gelezen

menu