Koor Perspectief zingt De Messiah in de Samenstroom in Meppel ter gelegenheid van afscheid dominee Siebe Sijtsema

Koor Perspectief uit Heerenveen zingt 22 april De Messiah in de Samenstroom in Meppel. Foto: Aangeleverde foto

Ter gelegenheid van het afscheid van dominee Siebe Sijtsema zingt koor Perspectief uit Heerenveen vrijdagavond 22 april de musical De Messiah van het Oslo Gospel Choir in de Samenstroom in Meppel. Met gospelsongs en hedendaagse muziek wordt over het leven van Jezus Christus verteld. Ook is er aandacht voor de actualiteit.

De Messiah van het Oslo Gospel Choir kent 29 nummers, koor Perspectief zal hier veertien van zingen. „We hebben de nummers gekozen die ons het meest aanspraken om zo tot een evenwichtig programma te komen. Siebe Sijtsema en Frederike Gossink hebben met deze liederen en bijpassende Bijbelse teksten een script gemaakt”, vertelt dirigent John Verrijk. De actualiteit speelt hierbij een speciale rol. „Er is een soort sidekick in het script verwerkt, zij koppelt de actualiteit aan de Bijbelse teksten. Zo zetten we het publiek ook aan tot nadenken.”

De Samenstroom

Koor Perspectief zal het eerste optreden in de Samenstroom verzorgen. Verrijk vindt het een eer dat zijn koor dit mag doen. „Ik hoop dat Meppel trots is op de nieuwe kerk, wij zijn in ieder geval trots dat wij daar als eerste mogen staan. Siebe Sijtsema heeft ook lange tijd in Heerenveen gewerkt voor hij naar Meppel ging. Wij vinden het heel bijzonder om nu in zijn afscheidsweekend voor hem te mogen zingen.” Naast de koorlieden doen er ook gastzangers uit Meppel mee. „Er zingen vrijdag mensen van de Samenstroom met ons mee. Zij hebben de teksten en de muziek gekregen.”

De Meppeler editie van De Messiah wordt uitgevoerd met medewerking van Mannes Hofsink en enkele leden van de Protestantse Gemeente Meppel. De dienst begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor iedereen die met een muzikale belevenis de paastijd wil afsluiten.

Nieuws

menu