Burgemeester Korteland reageert op sluiting horeca Donderdag Meppeldag: 'Volstrekte flauwekul'

Burgemeester Richard Korteland van Meppel. Foto: Marcel Jurian de Jong

Blijven de terrassen op Donderdag Meppeldag (DMD) ’s avonds na negen uur open? In afwachting van de vergunningsaanvraag van DMD ziet de gemeente Meppel geen obstakels. Een tekort aan handhavers is volgens burgemeester Korteland niet aan de orde.

Burgemeester Richard Korteland nam in forse bewoordingen volledig afstand van de berichtgeving in deze krant van afgelopen woensdag. Daarin werd melding gedaan dat de gemeente voornemens zou zijn om de buitenterrassen tijdens DMD om 21.00 uur te sluiten. ‘Volstrekte flauwekul’, schreef Korteland op Facebook. ‘Wat in ieder geval klopt: de horeca is gewoon open. Ik hoop op een leuke zomer met mooie evenementen’.

Korteland benadrukt dat de gemeente geen problemen ziet in opening van avondterrassen en dat er geen tekort is aan handhavers.

„De openingstijden van terrassen zijn ook nooit ter sprake geweest”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Gezamenlijk hebben gemeente en organisatie overeenstemming bereikt over de kaders waarbinnen een vergunningsaanvraag kan worden gehonoreerd. „Het wachten is nu op die aanvraag.”

De organisatie van Donderdag Meppeldag wacht met een inhoudelijke reactie tot na het weekeinde.

Nieuws

menu