Kwadraatafdeling Meppel voor hoogbegaafde kinderen bestaat 10 jaar. Dat wordt gevierd met een reünie en een groot feest

Kwadraatafdeling bestaat 10 jaar. Foto: KindPunt/Marcel Dekker

De Kwadraatafdeling, onderdeel van kindcentrum de Akker in Meppel, bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd met tien festiviteiten verspreid over het huidige schooljaar.

Op de Kwadraatafdeling wordt onderwijs geboden aan meer- en hoogbegaafde kinderen. De afdeling is in 2011 door KindPunt opgericht. ‘Bij het onderwijsaanbod op de Kwadraatafdeling ligt de nadruk op de persoonlijke uitdagingen voor elke leerling. De leerlingen hebben een eigen weekschema waarin naast de ‘gewone vakken’ ook uitdagingen worden aangeboden’, laat KindPunt weten.

In tien jaar tijd is de afdeling uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel binnen kindcentrum de Akker, met een eigen onderwijsconcept en zo’n 60 leerlingen afkomstig uit Friesland, Drenthe en Overijssel.

Tien festiviteiten

KindPunt is trots op het 10-jarig bestaan van de Kwadraatafdeling en organiseert de komende tijd tien festiviteiten voor leerlingen, ouders en geïnteresseerden. In februari staat onder andere een reünie op het programma voor alle oud-leerlingen en in mei is er een groot feest voor alle leerlingen van De Akker.

Nieuws

Meest gelezen