Langdurige pijn en kneuzingen bij vrouw in rolstoel die vastzat in defecte lift in Meppel. 'Het is nog veel erger dan gedacht'

„Mijn baarmoeder, blaas, bekkenbodem en een aantal wervels is mijn rug zijn gekneusd. Maar dit had nog veel erger kunnen aflopen, ik had wel dood kunnen zijn.”

Meppelse stort 12 meter naar beneden in defecte lift in flat in de Koedijkslanden.

Meppelse stort 12 meter naar beneden in defecte lift in flat in de Koedijkslanden. Foto: Mediahuis Noord

De bewoonster van de B. van der Helstflat, die een half uur vast heeft gezeten in de lift van het flatgebouw, heeft door de harde klap waarmee de lift tot stilstand is gekomen meerdere verwondingen opgelopen. Die blijken veel erger dan in eerste instantie werd gedacht.

Bewoners van de flat aan de B. van de Helststraat hoorden woensdag 31 augustus rond kwart over vijf een harde knal in een portiek van het flatgebouw. Het bleek te gaan om de lift, die volgens vele bewoners, in het verleden al tientallen keren heeft vastgestaan. Ditmaal leek de klap harder en werd de hulp ingeschakeld van de politie en brandweer. Ook was er een ambulance ter plaatse. De traumahelikopter werd opgeroepen, maar die bleek uiteindelijk niet nodig.

Nieuws

menu